Večerja na ladjici - DINNER ON RIVER - KAVAL GROUP

Večerja na ladjici - DINNER ON RIVER

ladjica

Poletna romantična večerja na ladjici z nagrajenima chefoma Igorjem Jagodicem in Mojmirjem Šiftarjem

Na edinstveni kulinarični plovbi po reki Ljubljanici prepustite svoje brbončice razvajanju izbranih jedi nagrajenima chefoma Igorju Jagodicu (restavracija Strelec), in Mojmirju Šiftarju (restavracija Evergreen) ob spremljavi prvovrstnih vin in romantičnih melodij.

 

Na poletno kulinarično plovbo po Ljubljanici vas popeljemo v četrtek, 25.julija in v sredo, 28.avgust 2019zberemo se ob 19.00 na privezu Špica Caffe , Gruberjevo nabrežje. Za rezervacijo je potrebno predhodno plačilo kotizacije v vrednosti 129€ na osebo. 

Vljudno vabljeni! Število je omejeno!

PRIJAVA

 

flag ENG

You are kindly invited to the most romantic dinner cruise in Ljubljana with awarded chefs Igor Jagodic and Mojmir Šiftar.

Enjoy a delicious dinner, accompanied by first class Slovenian wines and romantic melodies in the unique culinary  sailing on Ljubljanica river. We offer you a unique opportunity to try the best selected dishes of the awarded chefs Igor Jagodic in Mojmir Šiftar on Thursday 25th of July 2019 and on Wednesday 28th of August 2019 at 7 pm at Špica Caffe. 

A fee of 129 € is required for reservation. Don't miss out, only a few spots left.


For more informations and reservations send us e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

175 moet ladjica jani ugrin 20062019 resize 227 moet ladjica jani ugrin 20062019 resize 116 moet ladjica jani ugrin 20062019 resize

________________________________________________________________________

CHEF'S MENU

 

igorjagodic

Igor Jagodic // svetovljansko in grajsko Igorja Jagodica

Menu Ladjica - Igor Jagodic

Restavracija Strelec

Ko si je nabral medalj na prestižnih svetovnih kuharskih tekmovanj, je Igor Jagodic začel osvajati prestižne slovenske kuhinje. Grand hotel Toplice, Vila Bled, Ljubljanski grad … Vsaka nova chefovska postaja ga postavi višje v eliti najboljših slovenskih chefov. Pri Jagodicu, ki se se tika z najboljšimi sestavinami mednarodnih (francoskih) imen in najsodobnejšimi tehnikami mednarodnih (kuharskih) zvezd, se vse ujema: hrustljavost s topljenjem, slano s kislim, sušeno s pečenim, hladno s toplim. Prepoznaven, estetski slog dovršenih jedi, polnih podrobnosti, barv in svežine, v Strelcu na Ljubljanskem gradu zadane okuse svetovljanskih gostov, ki se ob najlepšem pogledu na Ljubljano navdušujejo nad kombinacijami sestavin, različnostjo tekstur in preciznostjo dodelave modernih jedi Igorja Jagodica.

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

November 2008, ADF Alain Ducasse Formation, Paris
Januar 2010, Noma, Rene Redzepi, Kopenhagen
Novemeber/Decemeber 2010, Schlosshotel Lerbach, Gourmet restaurant Lerbach, Nils Henkel, Bergisch Gladbach

Kuharska filozofija:

Zelo enostavno: vse, kar postrežemo, mora biti  dobro! Uporaba sezonskih sestavin, čim več lokalnih sestavin. Pomemben mi je videz krožnika oziroma jedi, kot tudi igranje z različnimi teksturami (uporaba določenega živila v različnih teksturah).

Največji kuharski/gostinski uspehi:
V restavraciji Strelec: znak ljubljanske kakovosti 2015 – najbolje ocenjena restavracija in 5 sončkov v Nedelu.

Pred leti kot član nacionalne kuharske reprezentance srebrna medalja na kuharski olimpijadi (poleg ostalih medalj v tujini in na tekmovanjih doma) ter 2. mesto na tekmovanju Global chef Challenge.

Najljubša sestavina: zelenjava

Najljubša jed: jedi na žlico, na primer vampi

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: pečenje na odprtem ognju

Najboljši chef: trenutno Daniel Humm

 

Pomembnejša tekmovanja:

2. mesto na polfinalu WACS Global Chef Challenge, 2012

Zmagovalec slovenskega predizbora za WACS Global Chef Challenge, 2011

Bronasta medalja, Expogast Culinary World Cup, Luxembourg, 2010

Dve srebrni medalji na kuharski olimpijadi v Erfurtu (IKA – Culinary Olympics), 2008

Srebrna medalja, Intergastra, Stuttgart, 2008

Zlata medalja, Intergastra, Stuttgart, 2006

Bronasta medalja, Expogast Culinary World Cup, Luxembourg, 2006

vir: vivi.si

mojmirsiftar

Mojmir Šiftar // Mladi chef ustvarja brez handicapa

RESTAVRACIJA EVERGREEN

Kuharska filozofija:

V pojmu mladost se skriva več pomenov. Z mladostjo se izražajo barve, vonji, okusi in arome na svojstven način. V mladosti se skriva vrhunec drznosti, izzivalnosti in ustvarjalnosti. Z uporabo čajev, kot meni najljubšo sestavino, v kulinariki poskušam povezati vse zgoraj navedene dejavnike in rezultat prikazati na krožnikih.

Največji kuharski/gostinski uspehi:

3. mesto v polfinalnem izboru za najboljšega svetovnega mladega kuharja St. Pellegrino 2015 v Izraelu

izdaja knjige 44 odtenkov čaja

ekipno 5. mesto in 2 srebrni medalji na mednarodnem tekmovanju mladih kuharjev v Južni Koreji

2 ekipni srebrni medalji na svetovnem prvenstvu v Luksemburgu

2 ekipni bronasti medalji na kuharski olimpijadi v Nemčiji

 

Najljubša sestavina: čaj

Najljubša jed: jih je preveč za naštevati

Najljubši kuharski pripomoček: krmeljev nož

Najljubša kuharska tehnika: dimljenje

Najboljši chef: Grant Achatz

 

Najboljša restavracija na svetu: Alinea

vir: vivi.si


 Pridržujemo si pravico do sprememb ali odpovedi dogodkov!