Državni prvak v snookerju je ... - KAVAL GROUP

Državni prvak v snookerju je ...

DP snooker

V nedeljo, 23. decembra 2018, se je po dobrem mesecu dni sklenilo državno prvenstvo v panogi snooker.

Tekmovanje je imelo dodaten naboj, ker je predstavljalo enega izmed mnogih prvih korakov na poti k priznanju Snookerja s strani OKS kot uradnega tekmovalnega sistema pod okriljem BZS. Prav tako pa se je prvaku prvič odpirala resna možnost nastopa na kakem izmed bodočih evropskih prvenstev. Tako je bilo kar nekaj razlogov za posebno vzdušje.

Državnega prvenstva, ki je ves čas potekalo po sistemu enojne eliminacije, se je udeležilo 19 tekmovalcev iz vse Slovenije; od čistih ljubiteljev športa, pa do tistih, ki biljardne panoge in discipline jemljejo resno tudi v tekmovalnem smislu. Organizatorji so skušali tekmovalni sistem približati tistemu na najvišjih tekmovanjih. Tako smo imeli štiri neposredno uvrščene med zadnjih osem, same tekme pa so se igrale na zelo spodobne "best of" nize, kar je predstavljalo še dodaten izziv za vse tekmovalce. Fizično in mentalno so morali ničkolikokrat zdržati tekme, ki se šle krepko preko sedmih ur, kar je pri nas zagotovo noviteta.

Za najzmožnejšega v tem smislu se je izkazal Miha "Žile" Zajc iz kluba biljardistov Ljubljana. S kontrolirano in natančno igro se je prebil vse do finala, kjer ga ja čakal Matej Dakol, prva Snooker palica BK Kaval Premium, ki je tekmovanje tudi gostil.

Miha je finale odigral disciplinirano, kot se za tak šport spodobi. Zdržal je devet ur izzivov in pritiskov ter se na koncu veselil zmage z 10:5 in posledično naslova državnega prvaka v Snookerju. Drugo mesto je tako pripadlo Dakolu, tretjo mesto pa sta si razdelila Klemen Šorak (BK Kaval Premium) in Boštjan Marolt (klub biljardistov Ljubljana).


Rezultati: Snooker DP

Foto galerijo si lahko ogledate TU.

vir: biljardna-zveza.si