Prestižni Gault & Millau nagradi za Igorja Jagodica in Mojmirja Šiftarja - KAVAL GROUP

Prestižni Gault & Millau nagradi za Igorja Jagodica in Mojmirja Šiftarja

Izšel je prvi slovenski Gault & Millau gastronomski vodnik

Podelitev priznanj Gault & Millau za najboljše iz sveta kulinarike

Prvi slovenski Gault&Millau gastronomski vodnik

Mednarodno priznani kulinarični vodnik Gault & Millau zdaj govori tudi slovensko. Ob tem pomembnem mejniku so prvič v Sloveniji razglasili najboljše na področju gastronomije in med nagrajenci je bil tudi Kaval Group, ki je prejel dve prestižni nagradi.

Ljudski Michelin, kot tudi radi rečemo temu gastronomskemu vodniku, ki je Slovenijo do sedaj pokrival pod avstrijsko izdajo, je ''poslovenčenje'' proslavil s podelitvijo priznanj na področju gastronomije v veliki dvorani ljubljanskega hotela Union. Ena najprestižnejših nagrad je romala v roke našega edinstvenega chefa Igorja Jagodica iz restavracij Strelec na Ljubljanskem gradu, ki je bil prepoznan za najboljšega chefa leta, njegova restavracija pa je prejela štiri kuharske kape – s temi vodnik označuje kakovost restavracij – in tudi naziv najboljše restavracije v prestolnici. Tu pa se priznanja za Kaval Group še niso končala. Neustavljivi chef Mojmir Marko Šiftar, ki načeluje kuhinji restavracije Evergreen in Favola, je bil namreč razglašen za mladega talenta 2019.

Oba Kavalova chefa prežema strast do dela, krasi neizmeren talent, odlikuje edinstvenost in predanost gostom, da na krožnike izlivata svojo dušo in srce, pa ni ostalo neopaženo. Ne med laično, kot tudi ne med strokovno javnostjo. Celotna ekipa Kaval Groupa je za priznanja izjemno hvaležna in hkrati čuti odgovornost in zavezo za naprej.

Da Gault & Millau po novem govori tudi slovensko ter Slovenijo predstavlja kot odlično gastronomsko destinacijo in jo utrjuje na svetovnem kulinaričnem zemljevidu, je v prvi vrsti zaslužna sommelierska avtoriteta in verjetno največja vinska strokovnjakinja v Sloveniji, Mira Šemić, zdaj tudi direktorica Gault & Millau Slovenija. Prihod vodiča prihaja kot naročen pri uveljavljanju Slovenije kot kulinarične destinacije, saj je bila pred časom Slovenija razglašena za evropsko gastronomsko regijo 2021. Predstavlja 130 gostiln in restavracij z vseh kotičkov Slovenije, izpustil pa ni niti številnih vinskih kleti in nekatere nišne pivovarje.

Foto utrinke iz podelitve si lahko ogledate TUKAJ.