1. Snooker državno prvenstvo v Sloveniji - KAVAL GROUP

1. Snooker državno prvenstvo v Sloveniji

Biljardnica Kaval gosti 1. DP v snookerju pri nas

Biljardnica Kaval - DP v snookerju

DP Snooker

23. novembra 2018 se je v Biljardnici Kaval začelo državno prvenstvo v snookerju, sploh prvo v Sloveniji.

Dvoboji bodo potekali ob petkih, sobotah in nedeljah (v obdobju 23.11.-23.12.). Ob vikendih bodo dvoboji potekali ob 12. in 18. uri, ob petkih oz. med tednom pa ob 18. uri.

Turnir je razdeljen na kvalifikacijski in finalni del. V obeh delih velja sistem enojne eliminacije. V kvalifikacijskem delu (16 knockout) se tekmovalci v sistem naključno žrebajo, za preboj v finalni del pa je potrebno dobiti dva dvoboja. Iz kvalifikacijskega v finalni del napredujejo štirje tekmovalci. V finalnem delu (8 knockout) so postavljeni 4 nosilci, ki se jim naključno žrebajo še 4 tekmovalci, ki bodo napredovali iz kvalifikacijskega dela. 

Dvoboj je lahko razdeljen na več sej, saj je največje dovoljeno število odigranih okvirjev 10 naenkrat oz. 6 ur igranja z vmesnimi kratkimi premori.  S soglasjem nasprotnika, sodnika in organizatorja pa se lahko odigra v eni seji. Pri vsakem dvoboju bo prisoten sodnik. 

Finalno tekmovanje bo v nedeljo, 23.12.2018.


KAJ JE SNOOKER?

Snooker je biljardna igra, ki se igra z drugačnimi pravili kot jih imajo klasična osmica, devetica, desetica oz. ostale različice biljardnih iger. Pri snookerju se na primer uporabljajo (naj)manjše krogle (15 rdečih, šest barvnih in ena bela), snooker mize so precej večje (3,6 m × 1,8 m) in površina je hitrejša.