Teden restavracij

Rezervirajte si jesenski Teden Restavracij

Restavracija Evergreen | Restavracija Element | Restavracija Strelec

web teden restavracij 600x300 010102018

Rezervacije za jesenski Teden Restavracij so odprte! Rezervacije sprejemamo do zapolnitve kapacitet, zato nikar (pre)dolgo ne odlašajte.

Restavracija Evergreen

Smlednik 200

           teden restavracij evergreen

Še bolj ambiciozno

Skozi okna so Kamniške Alpe in skrbno negovani ”greeni”, v debelih foteljih požirek po zadnji luknji, sredi prostorne brunarice je velika steklena vinska omara, svetloba je dovolj pritajena, da ne moti razgleda, velika jedilnica pa je bolj polna od restavracije sredi mesta.

Evergreen ima novega chefa! Mojmir Šiftar je nazadnje kranjskogorskemu Skipassu prikuhal kar tri srčke. Na podlagi ”nekaj Toskane, malo Provanse, vonja Mediterana in nostalgije slovenske domače kuhinje” so z novim, mladim, avantgardnim chefom, ki se je še kot ”mladinec” kuharsko-tekmovalno izkazal tudi mednarodno, pod Šmarno goro Kavalovci zastavili (še) bolj ambiciozno. Torej, ne le na klubski sendvič in ne le na golf, v Evergreen je zdaj potrebno na izlet tudi zaradi preverjanja ustvarjalnosti ljubljanske chefovske scene.

Zimzeleni meni

Pozdrav: brin v zraku in cvetje v jeseni

Barve mavrice: pikice, penice in teksture sveže ter vložene zelenjave

Divji krompir: krema topinamburja z jurko, balzamičnim kisom in drobnjakom

Gobe so glive: očasi kuhana srnina krača, hrustljav ješprenj z modrim sirom, krema jurčkov, prah črnih trobent in vloženi orehi

Vinska spremljava

Beli pinot 2016, Gönc, Štajerska Slovenija 3,50 €
Chardonnay Bosc 2016, Piro, Goriška Brda 5,70 €
Modri pinot 2017, Tilia, Vipavska dolina 3,50€
Cviček od fare 2017, Frelih, Dolenjska 2,50 €

Ponudba z doplačilom

Solata brez solate 6,00 €

Mojmir Šiftar
chef Mojmir Šiftar

 

Lokalni ponudniki

Vse kar nam podari in mi naberemo: Narava, od Goričkega do Pirana

Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (0)41 366 249

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

vsak dan od 12. do 22. ure

 

Kaval Group

Restavracija Element

Šlandrova 4b | Ljubljana - Črnuče

           Teden restavracij Element

Zakaj in zato v Trzinu

V Element vstopiš z občutkom že doživetega. Te goste že poznaš, te krožnike si že videl, ta vina si že popil … Toda, ko odhajaš, doživeto vseeno pridobi novo spoznanje. Element zavestno ne sega v višave, a to, kar ponuja, ima svoja zakaj in zato. Jedi, predvsem, niso površne, kar je sicer prevečkrat in marsikje posledica modernih gostinskih investicij v stene in opremo, zaradi katerih na koncu zmanjka za vsebino. Element ne diši po menzi!

Restavracija v poslovni coni v Črnučah, v pravih teksturah, tonih in slogih, s pravimi gosti in pravimi lestenci, ob dolgo usnjeno steno vabi poslovne goste z obvoznice, da v njej opravijo vse to, kar bi sicer v pisarni, a tajnica nima štedilnika, avtomat za kavo pa ne briških buteljk.

Rad Dobrojem priporoča

Element nima le stilskega interjerja, profesionalnega servisa in veščih kuharjev, temveč predvsem z izbiro kakovostnih sestavin upraviči kak evro več v a la carte ponudbi in kak okrasek več na večjem krožniku v konkurenčni dnevni ponudbi.

Mesni menu - Meso s pašnikov je vzeto

Pozdrav kuharja

Za začetek nekaj hladnih dobrot: pašteta govejega repa, redkvica, topinambur, hren, koruza, kislice

Osrednja zgodba: pastinak, počasi kuhana slovenska govedina, kumina, kava, čips, gel domačega žvižgovca

Sladki zaključek: kostanj, jabolka, kisla smetana, pehtran, rum

Ribji menu - Iz globin morja

Pozdrav kuharja

Juha se ne poje tako vroča kot se skuha: jastogova juha in tatar paradižnika ter zelenega popra, cvetača iz masla, zrak morja

Osrednja zgodba: file morske žabe, penina, rdeča polenta, pečen gomolj, sipa

Sladki zaključek: kostanj, jabolka, kisla smetana, pehtran, rum

Ponudba z doplačilom

Bučni raviol, jurčki, mlada špinača, pinjole, rumenjak, pena plemenitega sira, gamberi 6,00 €

Iztok Ilšnik
chef Iztok Ilšnik

 

Lokalni ponudniki

Ribe in raki: Unimar, Koper
Meso: Mesarstvo Blatnik, Škofljica
Zelenjava: Krnc, Novo Mesto

Rezervacije

REZERVACIJA JE OBVEZNA
+386 (31) 354 459

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odpiralni čas

vsak dan od 11. do 22. ure
nedelja zaprto

Kaval Group

Restavracija Strelec - RAZPRODANO!

Ljubljanski grad - Grajska planota 1

           Teden restavracij strelec

Od nekdaj jedi so ljubljanske slovele ...

Pozdrav iz kuhinje: ocvrtek dimljene postrvi, prah šalotke, vložena šalotka, ikre postrvi

Telečji tartar, gobe (surove, vložene, chips), gobov dressing, lešnikova majoneza, lešniki, zelišča

ali
Juha rdeče pese, dimljena kisla smetana, pečena rdeča pesa, jabolko, zelišča, zeliščno olje

Polenovka, hruška, črni koren, oreščki in črna trobenta

ali
Svinjske ličnice, slanina, krompirjev pire s čebulo in rjavim maslom, vložena čebula

ali
Testenina nadevana s staranim sirom, pečen kostanj, pena kostanja, vložena čebula, staran sir

Na maslu popečen bučni biskvit, pečena skuta, sladoled kislega mleka, bučni sladoled z yuzujem, bučni drobljenec

Igor Jagodic
chef Igor Jagodic

 

Lokalni ponudniki

Mlečni izdelki in siri: Mlekarna Planika, Kobarid
Dimljena postrv, ikre postrvi: Ribogojnica Zupan, Nomenj
Zelenjava: Kmetija Dovč, Ljubljana

Rezervacije

RAZPRODANO!

 

Odpiralni čas

od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure
nedelja in prazniki - zaprto

 

 

VRHUNSKA PREDNOVOLETNA VEČERJA

Prednovoletne pogostitve in zabave